Ana Sayfa : Üyelik : Üyelik Koşulları

Üyelik Koşulları

Derneğe asli üye olabilmek için:

1. Meme Hastalıklarını ilgilendiren dallardan birinde ihtisas yapmış olmak,
  2. Kamu haklarından yasaklanmış veya kısıtlanmamış olmak,
  3. Ağır hapis cezasına yüz kızartıcı suçlardan ya da Dernekler Kanunu'nun kurulmasını yasakladığı dernekleri kurmak ve yönetmek suçlarından birinden kesin olarak mahkum olmamış bulunmak,
  4. Yıllık 10 milyon aidatı ödemeyi yüklenmek ve yönetim kurulunun tespit edeceği kaydiye giriş ücretini ödemek.
  5. Dernek üyelerinden iki kişi tarafından teklif edilmiş olmak,
  6. Yazılı olarak üyelik müracaatı yapmak,
  7. Yönetim Kurulu'nun olumlu oylarını almış olmak gerekir. Yönetim Kurulu olumsuz kararının gerekçesini açıklamak zorunda değildir. Ancak yönetim kurulu , teklif tarihinden itibaren en geç bir ay içerisinde olumlu veya olumsuz kararını almak zorundadır.
  8. Üyeler birer beratla tesbit edilir

Fahri üye olabilmek için

1. Meme hastalıkları ile ilgili dallarda yurt çapında veya uluslararası alanda çalışmalarıyla veya çabalarıyla tanınmış olmak,
  2. Derneğe taşınmaz mal bağışında bulunmak,
  3. Derneğin devamlı kullanabileceği burslar temin etmek,
  4. Yönetim kurulu ve genel kurul tarafından kabul edilmek,
  5. Yazılı olarak üyelik başvurusu yapmak gerekir. Fahri üyeler genel kurula katılıp, söz hakkına sahiptir. Ancak oy kullanmazlar.

Aşağıdaki durumların varlığında üyelik kaydı yönetim kurulu kararıyla silinir.

1. Hiçkimse dernekte üye kalmaya zorlanamaz. Her üye 6 ay önceden yazılı olarak bildirmek kaydıyla dernekten çıkma hakkına sahiptir.
  2. Üye olabilme koşullarının sonradan yitirilmesinde,
  3. Yıllık aidat borcunu yönetim kurulu tarafından tesbit edilen ve yazı ile bildirilen yeterli süre içinde ödememek durumunda.

Yaş haddi dolayısıyla emekliye ayrılanların asli üyelikleri devam eder.

Nisan 2024
PztSalÇarPerCumCmtPaz