Ana Sayfa : Faaliyet Raporları : Ankara Meme Hastalıkları Derneği 2007 - 2009 Faaliyet Raporu

Ankara Meme Hastalıkları Derneği 2007 - 2009 Faaliyet Raporu

Ankara Meme Hastalıkları Derneği ‘nin 17.06.2007 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurulu’nda seçilen üyelerden oluşan yönetim kurulumuz faaliyetlerini 2 yıldır sürdürmüştür. Yönetim Kurulumuz ilk toplantısında Başkanlığa Dr. Semih Baskan’ı, ikinci başkanlığa Dr. Ömer Cengiz’i, Genel Sekreterliğe Dr. Savaş Koçak’ı, Saymanlığa Dr. Can Atalay’ı ve üyeliklere de Dr. Lale Atahan, Dr. Binnur Önal ve Dr. Nilüfer Güler’i seçmiştir. Kurulumuz geçen 2 yıllık süre içerisinde düzenli toplantılar yaparak kararlar almışlar ve bu kararları karar defterine işlemişlerdir.

Derneğimiz’ in Olağan Genel Kurul’dan sonraki tüm çalışmaları 5–9 Eylül 2007 tarihleri arasında düzenlenecek olan Ulusal Meme Hastalıkları Kongresi’ne yönelik olmuştur. Yoğun bir çalışma döneminden sonra Kongremiz Ankara’da Sheraton Oteli’nde 950 kişinin katılımıyla son derece başarılı bir şekilde Bursa Meme Hastalıkları Derneği ile birlikte müştereken gerçekleştirilmiştir. Katılım ücretlerinin düşük tutulması genç asistanlarımıza bu kongreye sponsor bulmadan da katılabilmelerine olanak sağlamış, yurt dışından gelen 12 değerli konuk konuşmacı ile birlikte, yerli konuşmacıları da bu arkadaşlarımızın dinlemelerine fırsat yaratmıştır.

Kuruculuğunu üstlendiğimiz Meme Hastalıkları Dernekleri Federasyonu Başkanlığını bu kongremizde yapılan Olağan Genel Kurulla centilmenlik anlaşması gereği İzmir grubuna devrettik. Başkanlık görevi de bu şekilde Dr. Semih Baskan’dan, Dr. Ömer Harmancıoğlu’na devredilmiş oldu.

Son derece başarılı geçen kongremizin son günü bizleri üzen bir haberle hepimiz adeta yıkıldık. Derneğimizin kurucuları arasında yer alan ve ilk gününden itibaren bizlere her alanda destek veren Dr. Lale Atahan Hocamızın ani ve vakitsiz ölümü bizleri son derece üzmüştür. Değerli hocamızın vefatına kadar geçen dönemde gösterdiği olağanüstü çabalar için bir kez daha teşekkür eder, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliriz.

Dr. Lale Atahan hocamızın vefatı ile boşalan yönetim kurulu üyeliğine genel kurulumuzda ilk yedek olarak seçilen Dr. Kamil Gülpınar getirilmiş ve değerli meslektaşımız bundan sonraki toplantılarımıza katılmıştır.

Daha önce bilimsel toplantılarını Neva Palas Otel’de ve Milli Kütüphane’de gerçekleştiren Derneğimiz yeni eğitim öğretim yılından itibaren bilimsel toplantıları Kongremizin gerçekleştirildiği Ankara Sheraton Otelinde yapmaya karar vermiştir. Bu şekilde belli bir yerde toplantıların düzenlenmesi kanımızca katılımların artması açısından da olumlu bir etki yaratmıştır.

Bu iki yıllık süre içersinde iki yabancı konuğumuzun derneğimiz adına birer konferans vermesini de sağladık. Kasım 2007’de Prof. Dr. Robert Carpenter ve Kasım 2008’de Prof. Dr. Robert Manzel bu konferansları gerçekleştirdiler.
Geçen 2 yıllık süre içerisinde yeni katılımlarla birlikte üye sayımızı 166’ya çıkarmayı başardık. Düzenlediğimiz bilimsel toplantılarımızın programlarını Türk Tabipleri Birliği’ne yollayarak S.T.E. kredilerini alarak bu alandaki görevimizi de yerine getirdik.

Kasım, Aralık, Ocak ve Şubat aylarının son perşembe günlerinde Olgu Tartışmaları Toplantılarını düzenledik. Yoğun katılımlarla gerçekleşen ve katılımcıların aktif katkılarıyla renklendirilen bu bilimsel toplantılar bizleri son derece mutlu etmiştir. 2007–2008 döneminde 22 Mart 2008 tarihinde Prof. Dr. Lale Atahan anısına sekreteryasını Dr. Ferah Yıldız’ın yaptığı “Meme Kanseri Tanı ve Tedavisi’nde Yenilikler” kursunu gerçekleştirdik. Kasım 2008’de bu kez “Her 2+ Meme Kanseri Tedavisinde Multidisipliner Yaklaşım Kursu”’nu düzenledik. 21 Mart 2009 tarihinde sekreteryasını Dr. Nilüfer Güler ve Dr. Can Atalay’ın yaptığı Prof. Dr. Lale Atahan anısına “Meme Kanseri ile ilgili Temel Bilgiler Kursu”’nu gerçekleştirdik. Bu şekilde her yıl bir kursu değerli hocamız Dr. Lale Atahan anısına gerçekleştirme geleneğini sürdürdük.

Yasal yükümlülüklerimiz olarak derneğimize ait beyannameleri her yıl düzenli olarak hazırlayarak Ankara Valiliği İl Dernekler Masası’na ilettik.

American Society of Breast Disease isimli derneğe Amerika’daki değerli temsilcimiz Prof. Dr. Atilla Soran’ın katkılarıyla üyelik başvurularımızın girişimini olumlu olarak sonuçlandırdık ve bu şekilde Dernekte güçlü bir Türk hekimler grubunu oluşturmak açısından önemli bir adım attık.

HASVAK isimli kuruluşun bizimle sosyal faaliyetler kurma konusundaki girişimleri Yönetim Kurulumuzda görüşüldü olumlu görüş benimsendi, konu ile ilgili olarak Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Dr. Ferah Yıldız görevlendirildi.

İlki 2006 yılında Bodrum’da, ikincisi geçen yıl İstanbul’da düzenlenen Meme Kanser Konsensus Toplantıları’nın üçüncüsü Bursa Meme Hastalıkları Derneği ile birlikte Ankara Meme Hastalıkları Derneği üstlenmiş bulunmaktadır. UNESCO 2010 İstanbul Kültür Başkenti etkinlikleri içersinde 30 Eylül–3 Ekim 2010 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek bu ulusal toplantının çalışmaları 23 Nisan 2009 tarihinde Antalya’da gerçekleştirilen Ulusal Kanser Kongresi sırasında başlatılmış bulunmaktadır. Daha önceki organizasyonlarda olduğu gibi bunda da başarılı bir sonuç alacağımıza dair inancımızı sizlerle paylaşmak isteriz.

Bugün gerçekleştirdiğimiz Genel Kurulumuz’da 30 Eylül–4 Ekim tarihleri arasında İzmir Çeşme Sheraton Oteli’nde gerçekleştirilecek Meme Hastalıkları Dernekleri Federasyonu II. Olağan Genel Kurulu’na derneğimizi temsil edecek üyelerimizi seçerek yollayacağız.

Genel Kurulumuzda seçilecek ve yeni dönemde yönetim kurulumuzda görev alacak üyelerimize en içten başarı dileklerimizi ifade eder, genel kurulumuza yönetim kurulumuz olarak en içten saygılarımızı sunarız.

13.06.2009

Yönetim Kurulu Adına Başkan